Wie is SDG-verhuur Groningen?

SDG-verhuur is een bedrijf dat silent disco-artikelen verhuurt en levert in de regio Groningen. Het bedrijf vroeg Syndra om de WordPress-website te analyseren en verbeterpunten te identificeren. Daarnaast draaide SDG ook Google Ads-campagnes. Hoewel de website-aanpassingen de conversies verbeterden, kwam de grootste impact voort uit de optimalisatie van de advertenties. In dit artikel lees je welke wijzigingen zijn doorgevoerd en wat de achterliggende motivatie was voor deze verbeteringen.

De website voor Syndra

Bezoekers van de SDG-verhuur website hadden verschillende opties: ze konden silent disco-artikelen bekijken en huren, of direct contact opnemen met de eigenaar. Echter, het doel van de website was niet duidelijk genoeg. De artikelen werden gepresenteerd in een webshop-achtige opzet, terwijl SDG geen webshop is. Dit wekte de indruk dat de artikelen gekocht moesten worden in plaats van gehuurd.

Daarnaast werd een van de grootste verkoopargumenten van SDG – gratis levering en ophalen binnen één werkdag – niet gecommuniceerd op de website. Uit klantfeedback bleek dat juist deze service een belangrijke reden was om bij SDG te huren. Dit onderstreepte het belang van duidelijke en gerichte communicatie op de website.

Hypothese 1: geen webshop

Volgens gegevens gaat 20% van de gebruikers naar de winkel. Het probleem ontstaat wanneer minder dan 1% daadwerkelijk op het winkelwagentje klikt om de bestelling te voltooien. Minder dan 2% van de gebruikers die de webwinkel bezoeken, gebruikte eveneens de diverse keuzes. Dit toont aan dat het idee van een webshop onduidelijk is voor een partij die producten wil verhuren. Tijdens de gehele metingsperiode was de conversie van de gehele webshop negatief.

In de dertig dagen na het verwijderen van de webshop steeg de conversie van 0% naar 2,34%. Houd er rekening mee dat de eerste meting over een periode van 90 dagen is uitgevoerd. Dit was al een grote stap, maar er is nog ruimte voor verbetering.

Hypothese 2: duidelijke usp

SDG beschikte over een sectie op zijn website met de titel “waar wij voor staan”. De tekst verduidelijkt in drie stappen de functies van de website en de mogelijkheden die je daar kunt bereiken. Het probleem lag in het feit dat de oproep tot actie in deze sectie de gebruikers naar de webshop stuurde. Die conversies waren in totaal 0%. Er werd niet duidelijk gemaakt wat de bezoekers daadwerkelijk van SDG konden verwachten en welke stappen ze moesten ondernemen om het gewenste resultaat te behalen.

Syndra stelde voor om de sectie opnieuw te formuleren, zodat gebruikers een duidelijk beeld kregen van wat ze konden verwachten en welke stappen ze moesten zetten om het gewenste resultaat te bereiken. Dit helpt mensen bij het maken van keuzes, vooral wanneer ze twijfelen over specifieke beslissingen. Met deze gedachte is de CTA aangepast naar “Ik wil mijn silent disco organiseren.” Dit leidde tot een stijging van 2,38% in het aantal WhatsApp-berichten naar SDG-verhuur.

Hypothese 3: duidelijke usp

De advertenties van SDG werden beheerd door een externe partij, maar de optimalisatie liet te wensen over. Uit een tweeweekse meting bleek dat de optimalisatiescore slechts 56% bedroeg, wat relatief laag is. Het aantal impressies lag op 48 en de search absolute top impression rate was 33,33%. Na de eerste testiteratie steeg de optimalisatiescore naar 72,1%, het aantal impressies nam toe tot 160 en de absolute top impression rate steeg naar 67%. Een indrukwekkende verbetering!

Daarna werd een tweede A/B-test uitgevoerd, waarbij Syndra de eerdere verbeteringen verder wilde verfijnen. Uit een meting over 30 dagen bleek dat deze tweede iteratie 200% meer interacties opleverde, met een verdubbeling van de interactieratio. Daarnaast werd de copy van SDG-verhuur concreter en beter afgestemd op de advertentieteksten. Het eindresultaat: een conversie van bijna 12%!Bezig met laden